top of page
Studentenkamer Venlo

Ontdek Venlo. 

The city of fun!

Wat heeft Venlo te bieden?

Op enkele kilometers van de Duitse grens, tussen Nijmegen en Maastricht, ligt Venlo. Na Maastricht is Venlo de grootste stad in de provincie Limburg. Met 100.000 inwoners, verspreid over een groot gebied en verschillende stadsdelen, vormt de stad een toeristische en logistieke hotspot. De prachtige ligging van de stad zorgt ervoor dat de gemeente Venlo, naast veel (internationale) toeristen, ook vele soorten bedrijven en multi-nationals aantrekt.

Studentenkamer Venlo

Daarnaast is Venlo een bruisend centrum van culturele en sportieve activiteiten. Uit je plaat gaan op house en techno in het park? Dan is Stereo Sunday helemaal jouw ding. Hou je van gitaarbandjes en bezoek je veel concerten? Ga het hele jaar naar poppodium Grenswerk en bezoek in de zomer het Zomerparkfeest en het ZOKS festival.

 

Hou je van sport en blijf je graag fit?  We dagen je uit om mee te doen aan VenloStormt en de Venloop. De ene is met modder en hindernissen, de ander is een internationaal geprezen hardloopwedstrijd waar internationale records sneuvelen.

Drankje doen of keihard stappen, ook geen probleem. Venlo is bezaaid met zonnige terrasjes, aan de Maas of voor het iconische stadhuis. Kris kras door de stad liggen de diverse gezellige kroegen en barretjes. De bioscoop draait de ene blockbuster na de andere en voor de fijnproever is er een filmhuis. Winkelen is een feest dankzij de diverse leuke boetiekzaakjes en bekende ketens. Honger na het shoppen? Hapjes eten kan in de vele restaurants die de stad rijk is. Van een burgerbar tot fine dining.

Studentenkamer Venlo
Studentenkamer Venlo

Deze gezonde mix van internationale bedrijvigheid, in combinatie met de uitgestrekte en rustige ligging van de stad, schept een ideaal klimaat voor studenten om hun toekomst te verkennen.

Op dit moment heeft Venlo drie grote onderwijsinstellingen.

 

Al deze scholen bereik je vanaf Burgstate City Campus binnen tien fiets-minuten.

Wonen voor studenten in Venlo

Waarschijnlijk heb je al een keuze gemaakt voor één van de drie scholen en ben je met open vizier op zoek naar een passende woongelegenheid.Burgstate City Campus kan je daarbij helpen. Bekijk onze kamers en ontdek hoe je hier je studentenleven kunt vieren zoals jij dat voor je ziet.

Meer informatie? Neem contact met ons op en stel al je vragen. Geheel vrijblijvend een rondleiding aanvragen? Geen probleem, wij laten je graag zien wat we te bieden hebben.

Image by Willian Matiola

Op zoek naar een studentenkamer in Venlo?

Informeer geheel vrijblijvend naar de mogelijkheden!

bottom of page